CAKE AND COOKİE

20 Şubat 2011 Pazar

Simit Peynir Çay



Bugün pazar yine birşeyler yapmak lazım diye düşündüm ve simite karar verdim bu simiti biz çok seviyoruz
tarifi benim çok sevdiğim bir kitaptan Selin Kutucuların İstanbul Sofraları simit severlere şiddetle öneriyorum çıtır çıtır yanında demli bir çay peynir tabağı bundan güzel ne olabilirki iyi pazarlar
Malzemeler:
50 gr tereyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1/2 paket yaş maya veya 1 paket kuru maya (10 gr)
1/2 kilo un
susam
tuz
2 kahve kaşığı toz şeker
yumurta beyazı veya pekmezle karıştırılmış su
Yapılışı:
Tereyağını bir kapta eritin içine 1 bardak sütü koyup ılıtın diğer tarafta yaş mayayı 1 çay bardağı ılık suyun içinde eritin şeker ilave edip 10 dk bekledikten sonra yarım kilo unun içine bütün malzemeleri koyup karıştırın
yumuşak bir hamur elde edin kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kesin tezgaha un serpip 30cm uzunluğundaşeritleroluşturun bunlara simit şekli verip temiz bir bez üzerine alın daha sonra yumurta beyazına veya sulandırılmış pekmeze batırın susamla kaplayın 250 derece ısıttığınız fırında pişirin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder