CAKE AND COOKİE

5 Ocak 2012 Perşembe

Çikolatalı cheese kek


Yeni yılın ilk tarifi çikolatalı başladı. Bu yıl kendime söz verdim denenecek o kadar çok tarif varki  bunları yapıp bloğumda sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu tarif sevgili Oktay ustanın kitabından,
Alt taban için :
1 paket pötibör bisküvi
100 gr tereyağı
Kreması için
1 paket labne peyniri
3 çorba kaşığı susuz yerinden yoğurt(ben süzme yoğurt öneriyorum)
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri için
200gr çikolata
1 su bardağı krema
Bisküvileri robotta parçalayıp erimiş tereyağı ile karıştırıp yağlı kağıt serilmiş bir çembere alıyoruz.
Krema için yumurtayı kırıp şekeri döküyoruz.Unu ,labne peyniri,yoğurdu,vanilyayı katıp,çırpıp,karıştırıyoruz.Bisküvili karışımın üzerine döküp ,170 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz.Fırından çıkan kekimizi soğumaya bırakıyoruz..Üzeri için kremayı ocakta biraz kaynatıp içine  çikolataları karıştırıp(ganaş yapıyoruz) biraz ılımasını bekliyoruz bu hazırladığımız çikolata sosunu ılımış olan çemberdeki kekin üzerine döküyoruz.Soğuması için 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
Kekin üzerindeki çizgiler için çikolatalı sosun üzerine kaşıkla kremadan önce daireleri yapıp daha sonra kürdanla merkeze doğru çizgileri oluşturuyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder